Posebno uzbudljivo božićno ozračje stiže danas u Vinkovce kada se u našoj Ledenoj bajci otvara klizalište, dodajući posebnu čar blagdanskim danima. Osim u zimskom ugođaju, Vinkovčani i njihovi gosti uživat će i u božićnom sajmu te koncertima, dok one najmlađe u svojoj kući nestrpljivo čeka Djed Božićnjak.

Veliko impozantnih 500 kvadratnih metara klizalište će biti pravi ledeni raj usred grada, od danas spremno ugostiti svoje prve klizače. Pirueta, aksel ili tek druženje s obitelji i prijateljima, svejedno je, autentično iskustvo oduševit će apsolutno sve. Radove na pripremi ledene podloge ovih je dana budno pratila i maskota Ledene bajke, snjegović Vinko, a šapnuo nam je kako je za nju ove zime bilo potrebno oko 40 tona leda, debljine nešto manje od 10 centimetara. Od ponedjeljka do četvrtka bit će otvoreno od 10 do 22 sata, a petkom, subotom, nedjeljom i blagdanom od 10 do 23h. Ako netko još nije naoštrio svoje klizaljke ne mora brinuti jer će ih moći i tamo iznajmiti po cijeni od 1 euro, koliko košta i ulaz odnosno korištenje klizališta u trajanju od 40 minuta. Ulaz je svaki puni sat.

Osim tisuće lampica, zimsku idilu upotpunit će neizostavni mirisi fritula, domaće kobasice, kuhanog vina i ostalih gastronomskih specijaliteta kojima nećemo moći odoljeti ni ovih blagdana, a sljedeći tjedan čeka nas i Božićni sajam s rukotvorinama, tradicionalnim blagdanskim proizvodima te savršenim božićnim poklonima za svoje najmilije. Kućica Djeda Božićnjaka bit će posebno mjesto radosti za najmlađe, pružajući im priliku za susret s omiljenim blagdanskim likom i predaju svojih božićnih želja. U posjet Djedici može se od danas pa sve do 23. prosinca, dok će sandučić pisma naših mališana primati 0-24.

A za nezaboravan početak blagdanske sezone tu su i koncerti na pozornici kod klizališta. Prvi će na nju stati Orion Full Band večeras u 20:30, 15. prosinca zabavljat će nas lokalni bendovi u sklopu vinkovačke glazbene scene, a vjerujemo kako naši sugrađani nikako neće propustiti ni jubilarni 10. Koncert s prozora gimnazije, 17. prosinca s početkom u 19 sati. Saznajemo kako nas čeka pravi spektakl, jedinstven u Hrvatskoj, ali i šire. 22. prosinca nastupa Tomislav Marić Toma, dan poslije Emanuel, 26.12. na binu staje Tamburaški sastav Fijaker, a 29. TS D-mol. Za zabavu posljednjeg dana u ovoj godini brinut će bend Sax, najprije na dječjem dočeku nove godine od 11:30, a potom i na velikom dočeku koji kod klizališta starta u 22 sata. Koncertni dio zaključit će Babylon 5. siječnja 2024. Dođite i budite dio magije Adventa u Vinkovcima, stvorimo zajedno nezaboravne trenutke u srcu grada.

Instagram