„Pravili smo anđele, srčeka i zvončiće i sve smo to radili s velikim užitkom, jako nam je bilo zabavno”rekla nam je Maja Nađurđ, učenica 8.c razreda koja je sa svojim kolegama iz Osnovne škole Bartola Kašića danas prigodno okitila veliku božićnu jelku u središtu Vinkovaca.

Blagdanski duh ove godine u našem će gradu biti u motivima anđela i upravo time su se vodili učenici šestih i osmih razreda Osnovne škole Bartola Kašića kada su dobili zadatak ukrasiti božićnu jelku, već staru „zaštitnicu” svakog Adventa. Napravili su tako jedan korak bliže onim najljepšim i najiščekivanijim danima u godini, a današnja radost i veselje u pješačkoj zoni pokazatelj su kako su djeca ovom projektu pristupila s velikim guštom.

„Na početku smo Adventa, ali na kraju posla koji smo obavljali u zadnje vrijeme na uređenju grada. Hvala djeci koja su sudjelovala u današnjem kićenju jelke i nadam se da ćemo narednih tjedana zajedno uživati u Adventu i svemu onome što smo pripremili, da ćemo do Božića izgraditi jedan pravi božićni duh i uz druženje s najmilijima uživati u ovom vremenu”, u ukrašavanju jelke pomogao je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ukrase su učenici, uz pomoć svojih nastavnika, radili od stiropora i stirodura, a glavne boje anđela i ostalih motiva koji krase jelku su bijela i zlatna.

Kako nam je pojasnila nastavnica likovne kulture u ovoj školi Ena Janković Vidmar, najprije su napravili skicu, motivi su zatim strojno izrezani, a učenici su ih potom ručno oslikavali.

„Našim učenicima je ovo prvi put da sudjeluju u kićenju pa su svi sretni i oduševljeni ovim malim, ali za njih velikim projektom. Nadam se da će se građanima svidjeti što su oni radili zadnjih par dana jer smo zadatak htjeli odraditi na jedan maštovit i kreativan način”, rekla je nastavnica.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram