Po prvi put ove godine Vinkovčani će u dane Adventa, božićnih i novogodišnjih blagdana, od 26. studenog ove do 7. siječnja 2017. godine moći uživati u klizalištu površine 200 četvornih metara.

“Montaža kreće već sutra iako nam najavljena južina zadaje brige, no klizanje će biti moguće i ako se temperatura popne do 15 stupnjeva. Klizalište će raditi svakog radnog dana i nedjeljom od 10 do 21 sat, a petkom i subotom od 10 do 23 sata. Subotom navečer mladi će imati priliku iskusiti disko na klizalištu” – istaknula je Mirjam Jukić ispred tvrtke Promo Cibalae, koja je jedan od organizatora Adventa u Vinkovcima, manifestacije koja će ove godine zabljesnuti i donijeti najbogatiji Adventski program ikada u gradu na Bosutu.

Nedjelja prijepodne u ledenoj bajci Pješačke zone rezervirana je za mini disko i radionice koje će voditi animatori vinkovačkog Društva “Naša djeca”.
Pozivamo roditelje i djecu da nam se priključe u ovim dječjim animacijskim radionicama nedjeljom od 10 do 12 sati u našu Ledenu bajku.

Treneri klizanja koji žele organizirati školu klizanja trebaju se javiti organizatorima za termine slobodne za škole klizanja, a organizatori na ovaj način žele potaknuti što veći broj djece i naših sugrađana da nauče klizati. Klizalište je dovoljno veliko za 60-70 klizača u satu, a klizanje će započinjati svaki puni sat. Cijena klizanja 15 kuna s najmom klizaljki, a 5 kuna plaćaju organizirane grupe osnovaca i srednjoškolaca. Za sve osobe s invaliditetom koje mogu klizati, ulaz je besplatan.

Vinkovačka udruga za pomoć invalidnim osobama Bubamara, uključena je u rad klizališta, njihovi članovi će nuditi tople napitke i to će ujedno biti promocija projekta Buba bar koji već dugo pomno pripremaju.

“Na klizalištu će biti angažirano desetak naših članova koji će raditi uz pomoć volontera. Naši članovi s Downovim sindromom su educirani za ugostiteljsku djelatnost i u Buba baru će raditi u smjenama. To puno znači za njih jer se žele istaknuti korisnim radom i da ih drugi vide kako oni rade. Oni žele biti produktivni, raditi i zaraditi, to im puno znači” – kaže Tomislav Velić, predsjednik Bubamare koja broji 1400 članova iz Vukovarsko-srijemske županije.

Uključivanjem članova Bubamare u adventske aktivnosti oko klizališta, kaže Mirjam Jukić, želimo dati potporu zapošljavanju osoba s Downovim sindromom.

“Trudit ćemo se da svake godine dovedemo klizališta u pješačku zonu i želimo poticati popularizaciju klizanja” – kaže direktorica Promo Cibalae.

Klizalište će biti okruženo kućicama i štandovima gdje će ugostitelji nuditi tople i hladne napitke, slavonske specijalitete i tradicijske proizvode, pa će biti zanimljivo i onima koji ne kližu ili su doveli svoje mališane na uživanje na ledu, a i njihovo radno vrijeme, preporučuju organizatori, će biti usklađeno s radnim vremenom klizališta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram