Orkestar i zbor Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci po deveti put u naš su grad donijeli pravu božićnu poslasticu, a ni temperatura koja se vrtjela oko nule nije spriječila uživanje u repertoaru vrijedno pripremanog posljednjih nekoliko tjedana.

Zaorila se pjesma s prozora gimnazije, pratili su ju violina, tambura, bas i bubnjevi iz pješačke zone, a svaka od njih završila je gromoglasnim pljeskom okupljenih Vinkovčana. Već tradicionalni Božićni koncert s prozora gimnazije još je jednom ostavio bez daha.

„Ovo je velika stvar za naš grad, za našu županiju jer smo jedinstveni u Hrvatskoj. Posebno sam zadovoljna što se odazvao ovako velik broj ljudi, osobito jer znamo da je večeras bio i doček naših Vatrenih. Malo je hladno, ali vjerujem da nitko neće požaliti što je došao i da će uistinu uživati u lijepom glazbenom ugođaju“, rekla nam je tik prije početka koncerta Dinka Peti, ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina.

U večerašnjem spektaklu sudjelovalo je više od 150 izvođača, sadašnjih i bivših učenika te njihovih profesora koji istovremeno sudjeluju i dirigiraju te rade aranžmane. Božićni repertoar pripremalo je pet dirigenata, a maestro ove godine bio je profesor tambure Tomislav Majačić koji je i sam radio aranžmane, uz Tihomira Damjanovića.

„Krenuli smo 2013. godine hrabro s vrlo malim zborom, a ovo je sad nešto puno veće, tu su djeca iz osnovne i srednje glazbene škole, djeca koja pohađaju gimnazijski program, profesori, dirigenti… I drago mi je što su ljudi prepoznali naš rad i trud, što su došli i podržali nas“, zaključila je Peti.

Reći ćemo i kako se ovogodišnji koncert po prvi put mogao gledati uživo na programu Plave vinkovačke televizije.

 

 

 

 

 

Instagram