Uz molitvu, pjesmu i s lampašima u rukama u procesiji su u središnji gradski park  ove subote došli brojni  župljani Župe Presvetog Srca Isusova s Lapovaca. Nakon molitve i pjesme drugu adventsku svijeću mira zapalila je najmlađa župljanka ove župe iz procesije, četverogodišnja Lorena Vrkašević. Župnik Vladislav Dort kao poruku paljenja druge adventske svijeće je rekao:

“Ova  druga nedjelja došašća nam donosi kao glavni lik Ivana Krstitelja o kojem trebamo razmišljati i koji nas poziva na obraćanje srca, da pripravimo put Gospodinu. Želi nas podsjetiti da Advent nije sve ovo blještavilo oko nas, nego da je Advent vrijeme kada se mi vjernici, kršćani trebamo malo preispitati koliko smo Bogu vjerni, koliko činimo božja djela, koliko idemo pravim putem, koliko ljubimo brata čovjeka koji je kraj nas i da se trudimo ispraviti ono što je neravno na tom putu da Gospodin dođe u naša srca.“

Paljenju druge adventske svijeće nazočila je i dr. Kata Krešić, zamjenica vinkovačkog gradonačelnika, koja je,među ostalim, rekla je da je ovo poruka mira, s posebnom simbolikom paljenja svijeće mlade Lorene da svijetlo kreće od onih najmlađih i da ono  kasnije zasjaji i u nama starijima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram