Pred nama je posljednji koncertni četvrtak Adventa u Vinkovcima. Ovoga puta očekuju nas zborovi iz Slavonskog Broda, pojačane grupama iz Vinkovaca, pa krenimo redom.

Koncert će otvoriti zbor mladih župe Gospe brze pomoći, osnovan 1994. godine na inicijativu tadašnjeg župnika. Kroz zbor su prošle mnoge generacije mladih, a trenutno broji oko 15 članova. Već dugi niz godina animiraju Polnoćku u staračkom domu, te na taj način proslavljaju Isusovo rođenje sa starijima i nemoćnima. Mogu se pohvaliti autorskom pjesmom, pod nazivom “Bog je moja radost” za koju su tekst i glazbu napisali članovi zbora, a već neko vrijeme se pripremaju za Susret hrvatske katoličke mladeži gdje će sudjelovati kao dio velikog Nadbiskupijskog zbora mladih.

Repertoar:
1. Bože moj, vodi me
2. Spoznaja
3. Bog je moja radost (autorska)
4. Srce predajem ti
5. Maranatha
6. Mesija
7. Raduj se, Marija
8. Raduj se, o Betleme
9. Nek’ moje srce budu jasle

Slijedi još jedan zbor iz Slavonskog broda. Zbor djeluje pri župi Duha Svetoga već dugi niz godina. Okuplja mlade srednjoškolskog i studentskog uzrasta te radničku mladež, a pjeva na nedjeljnoj Misi za mlade te na ostalim blagdanskim euharistijskim slavljima.

Repertoar:
1. Nek pada
2. Veni, veni Emmanuel
3. Gospodine, ljubav svoju izlij Ti na nas
4. Ti, svjetlo svijeta
5. Dubine
6. Gospodu mom
7. Naš Bog je velik
8. On dolazi da spasi nas
9. Božja ljubav, Božja snaga
10. Moje Te srce ljubi
11. Psalam 89

Grupa D.A.M.N. je mlada rock grupa iz Vinkovaca i sastoji se od 4 člana benda, dva brata i dva najbolja prijatelja. Aky kao frontmen benda pjeva i svira ritam gitaru, Mario solo gitaru, Dorijan je za bubnjevima, a Nikola na basu. Ime benda je jednostavno, dolazi od prvih slova njihovih imena.

I na kraju posljednjeg koncertnog četvrtka na Adventu u Vinkovcima nastupit će poznati i priznati The Karambol iz Vinkovaca, koji će predstaviti svoj drugi album.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram