Jedan od najatraktivnijih događaja Adventa u Vinkovcima i ove će godine zasigurno biti već tradicionalni Adventski koncert na prozorima vinkovačke gimnazije koji će biti održan u subotu, 21. prosinca. Vjerujemo kako koncert ni ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim te da će velik broj izvođača napraviti pravi spektakl za oči i uši.

Glas naših mladih glazbenika ponovno će odjekivati s prozora vinkovačke Gimnazije. U sklopu središnjeg događaja Adventa u Vinkovcima, mnogima omiljenog velikog Adventskog koncerta na Gimnaziji, nastupit će velik broj učenika i nastavnika Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, zahvaljujući čijim izvedbama ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe ponovno će moći uživati u spektaklu zbog kojega se ime našega grada promiče kroz cijelu zemlju. Kako bi sve prošlo savršeno, izvođači su već održali i dvije probe.

Adventski koncert na prozorima Gimnazije okupit će orkestar Glazbene škole sastavljen od učenika i profesora, a koji će brojati do 35 instrumentalista. Sudjelovat će i sva tri zbora Glazbene škole, a to su mali zbor, zbor osnovne škole od 4. do 6. razreda i srednjoškolski zbor. U cijelu ovu glazbenu priču uključeno je oko 150 osoba, a budući da su pozvani i bivši učenici, do početka programa ta brojka može samo rasti. Naime, na Facebook stranici Glazbene škole objavljen je poziv za sve bivše članove  škole, bez obzira koja su generacija. Oni će sudjelovati kao pjevači pri zborovima.

„Kako bi zaokružili cijelu tu našu glazbenu priču, predviđeno je da orkestar bude smješten na klizalištu uz rub do Gimnazije kako bi ih ja kao dirigent mogla pratiti, odnosno kako bi oni mene mogli pratiti jer jedan dirigent dirigira i orkestrom i zborovima. Ostatak klizališta bit će namijenjen plesačima iz škole suvremenog plesa koji će tijekom cijelog koncerta plesati na ledu“, pojasnila je Blanka Brlić, pročelnica harmonikaškog odjela u Glazbenoj školi, organizatorica i dirigentica. Dodaje i kako je predviđeno da na kraju cijelog programa orkestar sam izvede „Radecki marš“ kao nekakvo finale koje će predstaviti sam uvod u Božić.

Održane su i dvije probe, u ponedjeljak i četvrtak. No, bit će ih još nekoliko prije samog koncerta i to svaki tjedan ponedjeljkom i četvrtkom od 18 i 30 do 20 sati. Kako se koncert bude približavao, naglašava organizatorica, probe će vjerojatno biti pojačane.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram